Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hrvatska udruga za podzemnu gradnjufra Andrije Ka─Źi─ça Mio─Źi─ça 26
10 000 Zagreb

tel. 01/4639-250
fax. 01/4827-001
e-mail: hupg@hupg.hr

OIB: 41495140735
┼Ż. ra─Źun:2360000-1102145607

Hrvatska udruga za podzemnu gradnju


Dana 19.06.2009. na Gra─Ĺevinskom fakultetu u Zagrebu, u prisustvu 56 ─Źlanova odr┼żana je Osniva─Źka skupština HRVATSKE UDRUGE ZA PODZEMNU GRADNJU (HUPG).

Hrvatska udruga za podzemnu gradnju je interdisciplinarna strukovna udruga arhitekata, ekonomista, geologa, gra─Ĺevinara, pravnika, strojara, rudara i svih onih koji svojom djelatnoš─çu sudjeluju u procesu podzemne gradnje. Podzemnom gradnjom ovdje se smatraju svi radovi koji se odvijaju ispod površine terena (cjevovodi, tuneli, podzemni prostori, rudnici, ekploatacija sirovina i energije itd).

Cilj Udruge je napredak znanosti i svih struka uklju─Źenih u proces podzemne gradnje. U ostvarivanju predvi─Ĺenog cilja Udruga radi na:

  • me─Ĺusobnoj razmjeni iskustava i mišljenja,
  • poticanju stvarala─Źkih inicijativa radi promicanja i razvoja podzemne gradnje,
  • poticanju i podr┼żavanju inicijativa ─Źlanova u znanstvenoistra┼żiva─Źkom radu na podru─Źju podzemne gradnje,
  • poticanju i podr┼żavanju inicijativa za zaštitu okoliša,
  • suradnji s organizacijama koje se bave problematikom od interesa za podzemnu gradnju,
  • davanju stru─Źnih mišljenja o projektima, elaboratima, analizama, razvojnim programima, tehni─Źkoj regulativi, obrazovanju i sl.,
  • organiziranju savjetovanja, stru─Źnih seminara i predavanja iz podru─Źja podzemne gradnje,
  • suradnji s drugim sli─Źnim organizacijama u Republici Hrvatskoj i sli─Źnim organizacijama u inozemstvu,
  • organiziranju i izdavanju znanstvenih i stru─Źnih publikacija,
  • organiziranju prigodnih skupova kulturno-društvenog sadr┼żaja.

Udrugom upravlja Upravni odbor Udruge. Udruga ima Nadzorni odbor i Sud ─Źasti.
Udruga djeluje samostalno, a radi u─Źinkovitijeg ostvarivanja svojih ciljeva sura─Ĺuje s poduze─çima, znanstvenim institucijama, komorama te drugim tijelima i organizacijama koja se bave podzemnom gradnjom.

Udruga svoju djelatnost ne obavlja radi stjecanja dobiti, a ako se dobit ostvari koristi se isklju─Źivo za unapre─Ĺivanje djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi udruge.
─îlanstvo u Udruzi je dobrovoljno. ─îlanovi su fizi─Źke osobe, koje su poslovno sposobni dr┼żavljani Republike Hrvatske. Svatko tko se u svojoj struci susre─çe s elementima procesa podzemne gradnje, a prihva─ça Statut Udruge i voljan je sudjelovati u njenom radu, mo┼że postati ─Źlan Udruge.

Za poseban doprinos u ostvarivanju ciljeva i zadataka jednom se godišnje pojedinim ─Źlanovima Udruge i pravnim osobama dodjeljuju priznanja na temelju Pravilnika o priznanjima Udruge i prijedloga Upravnog odbora.
 

tel. 01/4639-250
fax. 01/4827-001

Novosti:

08.07.2011. - DANI PODZEMNE GRADNJE 2011, srpanj 2011, Zagreb, PREZENTACIJE.


1. TUNEL STUPICA Sanacija odrona na dr┼żavnoj cesti D-512, dionica Makarska-Vrgorac, Tunel Stupica Prof.dr.sc. Meho Saša Kova─Źevi─ç, dipl.ing.gra─Ĺ., Gra─Ĺevinski fakultet, Zagreb Link 2. PROJEKTIRANJE, IZVEDBA I NADZOR NAD IZVEDBOM TUNELA Odabir parametara miniran


08.07.2011. - Odr┼żan stru─Źno - znanstveni skup


  U sklopu Programa stru─Źnog usavršavanja u graditeljstvu, Gra─Ĺevinski fakultet Sveu─Źilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom udrugom za podzemnu gradnju organizirao je stru─Źno-znanstveni skup „Dani podzemne gradnje 2011“, 6.-7. srpnja 2011. godine. Kroz 7 tematski


Izrada web stranica